Tóth Andor vámügynök,
vámtanácsadó, vámjogi szakértő

Tóth Andor egyéni vállakozó, vámügynök, vámtanácsadó, vámjogi szakértő vagyok. 30 éves szakmai gyakorlattal rendelkezem.

Szakmai képesítésemet a Vámhivatalnál kezdtem, majd a Szabolcs Vámügynökség Kft.-nél dolgoztam, mint vámügyintéző. Végzettségemet Vám és Pénzügyőri Iskola bentlakásos tanfolyamán szereztem meg 1985-ben. Felsőfokú szakképesítési tanusítványt a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Kft. szervezésében 1994-ben végeztem el.

VÁM JÖVEDÉKI ÉS ADÓÜGYI SZOLGÁLTATÓK SZÖVETSÉGE szervezésében a Vámjogi Szakértői vizsgát 2018. december 19-én szereztem meg. Egyéni vállakozásomat 2005. évben alapítottam mint vámügynök.

EV nyilvántartási szám: (ES-388416)
Adószám: 64342636-135
Székhely: 4400 Nyíregyháza, Lukács Ödön utca 11.
Telephely: 4400 Nyíregyháza, Bogyó utca 5.

A főtevékenységem:

• Vámügynöki szolgáltatás
• Engedélyezett címzett tevékenység
• Engedélyezett feladói tevékenység
• Elektronikus, teljes körű vámügyintézés (AIS/AES, közvetlen, közvetett képviselettel)
• Magánszemélyek ingóságainak vámkezelése
• Környezetvédelmi termékdíj ügyintézés
• Regisztrációs adó ügyintézés
• EKAER bejelentés
• TIR indítás 

Vámügyintézés:
Export: 0-24 óráig
Import: H.-P.: 7.30-16.00 óráig.

A Vámhivatal nyitvatartáshoz kötött tevékenységek esetére. (pl. TIR indítás. EORI/VPID szám igénylés, EUR 1. ATR okmány hitelesítés)

A vámhivatal ügyfélfogadási rendje: Hétfő-Csütörtök: 7.30-15.30 óráig; Pénteken: 7.30-13.00 óráig 

Telefon: +36 30 9436 829
e-mail cím: Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

ENGEDÉLYEZETT GAZDÁLKODÓ 

Export-import ügyintézés

Fő feladat: külkereskedelem, export, import ügyintézés. Eseti és állandó megbízások, export, import ügyintézések, bármilyen árucikk esetén, bármekkora tételben. Tarifális besorolásoknál segítséget nyújtok a Taric alapján.

arrow

Környezetvédelmi termékdíj ügyintézés

Segítségemmel elkerülhető az 500 ezer forintig terjedő mulasztási bírság!

arrow

Magánszemélyek ingóságainak vámkezelése

A hazatelepülők, a bevándoroltak, Magyarországon keresőtevékenység vagy tanulmányok folytatása céljából legalább 12 hónapra második lakást berendezők vagy külföldön keresőtevékenység vagy tanulmányok folytatása céljából, beköltözésük előtt legalább hat hónapon keresztül tulajdonukban voltak, és mennyiségük a szokásos családi szükségletet nem haladja meg.

arrow

TIR indítás

TIR-eljárás" kifejezés áruknak az indulási vámhivataltól a rendeltetési vámhivatalig, a jelen Egyezmény által létrehozott „TIR-művelet"-nek nevezett eljárás szerinti „közúti jármű" fuvarozását jelenti.

arrow

  • Vámügyintézés: export: 0-24 óráig, import: H.-P.: 7.30-16.00-ig.

    Telefon: +36 30 9436 829     e-mail: \n Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.
  • 1